04 Temmuz 2006

Konu dışı - Blog'un gecikmeli doğum günü

17 Ekim 2005, günlüğümün Ekşi Sözlük'teki başlangıcının birinci yılıydı.

29 Haziran 2006 tarihinde de, blogger üzerindeki sayfam birinci yılını devirdi. Bir yılda içinizden o kadar çok kişiyle yazıştım ve aralarından o kadar çok kişiyi Jazzcı yaptım ki, kendimi bir tür çöpçatan gibi hissediyorum.

Günlüğüm Ekim 2004'ten beri 625 gündür yayında. Bu okuduğunuz haberle birlikte şimdiye kadar tam 154 adet makale yazmışım. Beni bu yolculukta yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim.

İlk günlerde "Yazacak ne kadar şey çıkabilir ki?" diye düşünüyordum ama şimdi durum çok farklı. O kadar çok malzeme çıkıyor ki neredeyse düşündüğüm her on haberden yedi - sekizini eliyorum, bu elemenin ardından yazdıklarımın da yarısından fazlasını kırpıyorum.

İleride bir gün tıkanmaya başladığımı hissedersem günlüğü doğal olarak sonlandıracağım. Ancak şimdiki duruma bakarak bunun yakın bir tarihte olmayacağını varsayıyorum.

Çocuk büyütmekten ve işten güçten vakit ayırabilirsem iki ya da üç farklı blog daha başlatmayı düşünüyorum. Belki de hepsini tek bir çatı altında toplarım. Beni bu günlükle tanıyanlar genellikle otomobil hastası olduğumu düşünüyorlar ancak bu doğru değil. Hayatta esas sadakatim daha farklı alanlara. Bu sitede zevkle okuduğum yorumlarınızı ora(lar)da da bekliyor olacağım.

Keyifli yolculuklar,

Barış

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Barış; tebrik ediyorum...Yazılarından çok keyfi aldığımı söyleyebilirim, ellerine sağlık ve iyiki böyle bir iş yapmışsın... Diğerbloglarını da heyecanla bekliyoruz...
Teşekkürler...

Barış Purut dedi ki...

Eğer soru, yorum ve eleştirilerinizle beni itelemeseydiniz bu işi herhalde bu kadar büyük bir keyif ve azimle yapmazdım. Sessiz kalmadığınız için hepinize de çok teşekkür ederim!

Barış Purut dedi ki...

Ahmet Bey, bu arada Ekşi Sözlük'ün üzerindeki Telekom ablukasını kaldıran kişi de kardeşimdir :)
http://84.44.114.44/show.asp?t=basak+purut

Adsız dedi ki...

Barış,
Jazzcı Kardeşler ile tanışmam senin blogun sayesinde oldu. Hem blogda vediğin yararlı bilgiler hem de kardeşler ile tanışmama vesile olduğun için sana minnettarım. Uzun süreler yazışabilmek dileğiyle.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Arkadaşların söylediklerine sadece tek şey ekleyebilirim. İyiki varsın.
CMK