12 Eylül 2008

Yeni City, yeni Insight ve... Huzurlarınızda yeni Civic!

Blogun ziyaretçilerinden Yusuf Çevik, bir önceki haberin yorum bölümüne City'nin Tayland'da satışa çıktığı haberinin linkini vermiş. Gözden kaçmasın diye bir de burada veriyorum. Yeni Accord, Insight ve FCX modellerinkini andıran ön panjur, otomobilin en Honda'ya özgün kısmı olmuş. Keşke arkasını da önünün karakterinde, keskin ve düz bir far grubuyla tamamlasalarmış. Şu andaki haliyle Honda logosunu çıkarsak arkadan bakan kimse bunun bir Honda olduğunu tahmin edemez. Ama bu yine de öncülünden kesinlikle daha güzel bir otomobil.




Bir süre önce casus fotoğraflarını yayınladığım ve Honda'nın uzun bir süredir Global Hibrid model olarak andığı yeni Insight'ın 2009 sonunda İngiltere ve ABD'de satışa sunulması bekleniyor. FCX Clarity ve CR-Z'nin de katılımıyla Honda'nın model gamında iki yeni hibrid, bir de yakıt hücreli otomobil bulunacak. Jazz'dan biraz daha yüksek ama Prius'tan daha uygun bir fiyatla satışa sunulacak Insight, Toyota'nın hibridini tahtından edebilir. Yandaki resimde en sağdaki otomobil Insight; hemen arkasında FCX, onun arkasında da hibrid spor CR-Z.



Ve erken bir duyuru: Ufukta, Avrupa basınında 2010 Civic olarak anılan yeni bir Civic nesli var. Son Civic HB'in farklı tasarımı henüz yeni yeni sindirilirken bir bomba daha patlatan Honda, bir tasarımcı olarak benim başımı döndürmeyi başardı. CR-Z konseptinin cesur hatlarını bir aile otomobiline taşıyan bu modelle mevcut Civic'i şimdiden eski yüzlü görmeye başladım! Opel'in yeni Astra'sı ve Ford'un yeni Focus'uyla aynı dönemde satışa çıkacak yeni Civic, rakiplerini çok zorlayacağa benziyor. Sanki ideal bir dünyada Fiat sonunda hayalindeki Bravo'yu özgürce gerçekleştirebilmiş gibi:











Bu Civic'in motorlarından biri şimdiden belli: 1.5 IMA 150 hp. Bu hibrid motorun karbon emisyonu, km'de 120 gramın altında, yani yeni Jazz'ınkinden bile düşük. Soru: Standart modeller arasında 150 beygirlik bir 1.5 varsa bunun Type R'ı nasıl bir şey olur?

Not: Yeni Jazz şimdi gözünüze nasıl görünüyor? Bana VW Kaplumbağa gibi geliverdi de bir anda :)

Hiç yorum yok: