01 Ekim 2009

İki yeni Honda: CR-X ve Skydeck

Honda, CR-Z'nin konsept tasarımını koruyarak üretime geçiriyor. Böylece marka, Civic Hybrid ve Insight'tan sonra sportif bir hibride de kavuşuyor. Dokuz saniyenin altındaki 0-100'üyle örneğin Mini Cooper'dan belki biraz daha iyi ama tipinden umduğumuz şekilde bir performans canavarı değil. Bu arabanın esas öne çıkan tarafı, 3.1 l/100 km'lik tüketimi.
Yalnız markanın tek yeni hibridi CR-Z değil. Bir sürprizleri daha var, o da Skydeck. Bu, 6 koltuklu bir hibrid MPV. CR-Z ile benzer çizgilere sahip:
Yalnız yeri gelmişken Jeremy Clarkson'ın Honda Insight'ın iddialı ikinci nesli hakkındaki şu yorumuna da yer vermek istiyorum:

"Normalde Hondalar, parçaları göz cerrahları tarafından birleştirilmiş gibi bir his verir. Ama Insight, fiyatını Toyota Prius'un altında tutabilmek için o kadar kötü imal edilmiş ki, sacı sanki arkasını görebileceğiniz kadar ince. Koltukları sanki iskeletinizi yıpratmak için tasarlanmış. Sürüşü berbat."

1 yorum:

erhan dedi ki...

Barış Bey merhabalar,
2004,2005 model Honda civic HB(Euro civic olarak da geçiyor) ler hakkında bilginiz var mı? Bu araçlar benim çok hoşuma gidiyor, almayı düşünüyorum. Tavsiye edermisiniz.

Erhan ELgün