09 Haziran 2006

İkinci nesil Jazz söylentileri

Bir Çin sitesinde yer alan habere göre bu araç yeni nesil Jazz ve lansmanı da Haziran 2007'de yapılacak. Yandaki resim elbette Photoshop ürünü ya da başka bir modele ait olabilir; Bu haberin doğru olmama ihtimali var ve günlüğüm her türlü yorum ve güncellemeye açık.

Mevcut Jazz'ın esprisinden uzak olan bu tasarım gerçekten de Jazz 2'ye aitse özgün tasarım gelecekte bazılarımızca özlemle anılacak bir otomobil olabilir. Sebep? Honda logosu olmasa bu aracın yeni bir VW olduğunu düşünmek dahi mümkün. Tasarımın ana hatları ufak bir MPV'den ziyade geniş bir hatchback'i andırıyor ve Japondan çok Avrupalı havası taşıyor.

Aynı sitede yer alan ve CR-V'yle Accord'un yeni kasalarına ait olduğu iddia edilen resimleri de aşağıya ekliyorum. Accord tasarımını daha güzel ve inandırıcı bulduğumu belirtmeliyim.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Jazz'ın varlık amacı cimrilik, kılı kırk yararak az yakıtla çok insan ve eşya taşımak olduğuna göre tek hacimli tasarım devam edecek diyebiliriz. Ama "ayrı rüzgar direncini iki hacimli görüntüyle sağladık, yeni Civic gibi artık Jazz da avrupalı müjdeler olsun" derlerse de şaşırmam.

Adsız dedi ki...

İsmimi belirtmeyi unuttum özür dilerim.
Selim Tokgöz

Adsız dedi ki...

Ayrı değil aynı olacaktı. Klavyem sürçmüş. Kusura bakmayın.
selim tokgoz

Adsız dedi ki...

tam da jazz almnaya karar vermişken 2008 i mi bekleyelim yani??