16 Mayıs 2007

Jazzcı Kardeşler Buluşması + Yeni yaz lastikleri

Özür: Aslında elimde bayağı haber birikti ama günlüğü işlerimin yoğunluğundan ötürü iki haftadır güncelleyemedim - merak etmeyin, çok önemli bir haber olsa arada mutlaka girerdim. Pek yakında yine alıştığınız düzene döneceğim: yani haftada en az üç, bazen de günde iki - üç haber...

Haber: Siteye el atamadığımdan duyurmayı ihmal ettiğim Jazcı Kardeşler 2. Abant Buluşması'nın fotoğraflarına buradan, eğlenceli detaylarına ve diğer fotoğraflarına da ana üssümüz Jazzcı Kardeşler'den ulaşabilirsiniz. Hâlâ üye değilseniz, Jazz'ınız varsa, Jazz'la ilgileniyorsanız, ya da otomobillerle uzaktan yakından ilgileniyorsanız, veya sadece sohbetten hoşlanıyorsanız bile bekleriz. Ne yazık ki ikinci seferinde de katılamadığım bir buluşma oldu, çok güzel geçmiş, aklım kaldı.

Rica: İstanbul'un Anadolu yakasından okurlar varsa onlara bir konuda danışmak istiyorum. Aslında gayet memnun olduğum ve 40 küsur bin km'de hâlâ sapasağlam duran Potenza lastiklerimden birinin yanağı yarıldı, bari el atmışken hepsini yenileyeyim dedim. Ciddi bir araştırmadan sonra Continental'in Ecocontact veya Premium Contact modellerinden birini almaya karar verdim. Şöyle bir şartım var: Lastikleri alacağım yer kış lastiklerimi saklama hizmeti de sunmalı. Anadolu yakasında böyle bir yer biliyor musunuz, hem Continental alıp hem de diğer lastiklerimi emanet edebileceğim?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Barış Bey, selamlar. Yaklaşık 2 ay önce çok, çok memnun olduğum Continental TS 790 T kar lastiklerini çıkardım, 4 tane yeni Continental Premium Contact 1 185x55x15 yaz lastiği aldım. Kuru ve özellikle ıslak yolu, sitesinde belirtiği gibi, bir kedi pençesi gibi kavrıyor. Frenlemede de çok başarılı. Tamam artık şimdi savrulacak dediğim virajlarda kesinlikle yoldan çıkmıyor. Ancak, lastikleri taktığımdan beri yolda küçük gezme oluyor hissine kapıldım. Hani, sanki rotlardan biri çok hafif gevşekmiş gibi. Serviste bir sorun görmediler. Sonra lastikleri aldığım bayiye gittim. Oradan merkezi arattım ve en yetkili kişiye ulaştım. Sorunumu dinledi. Hemen "T" sınıfı mı diye sordu. Evet, deyince de, T sınıfının ötekilere (H,V) biraz daha yumuşak olduğunu ve bu yüzden gezme hissi verebileceğini söyledi. Bana mantıklı geldi. Şu anda alıştım galiba, bir gariplik yok gibi geliyor. Ama, size tavsiyem biraz daha pahalı ama H veya V hız sınıfından almanız. Lastikten memnun kalırsınız. Bir ufak not daha: bu lastikler Potenza'ya göre çok az daha sessiz, ama kar lastiklerinden daha sesli. Fazla bir sessizlik beklemeyin. Tecrübe etmiş biri olarak sizi bilgilendireyim dedim.
Saygılarımla
Ahmet Aksoy

Barış Purut dedi ki...

Bilgi için çok teşekkür ederim Ahmet Bey, dikkat edeceğim... Lastiklerinizi nereden aldığınızı da öğrenebilir miyim acaba?

Adsız dedi ki...

Barış Bey, lastikleri 4.Levent Sanayideki, Continental Bayiiden aldım. Nuh Lastik Tel: 212 - 2704161 Ahmet Bey. 4.Levent'ten Maslak'a doğru giderken, alt geçitten geçtikten sonra TEM ayrımına gelmeden solda, sanayi çıkışında. Yoldan kocaman Continental tabelası gözüküyor. Lastikler 4006 üretimi. Yani daha 1 yıl bile olmamış. Yani yatık değil. Bu arada nasıl gezdiğini anlatabilmek için şöyle bir örnek versem iyi olacak: Hani bazen asfaltı, düzlemek için tarak gibi bir aletle ince,ince yol, yol tararlar ya. Oradan geçerken, siz direksiyonu düz tutsanız da gezme hissi duyarsınız. İşte o hissin çok daha hafifi. Eminim çoğu kişi hissetmez veya aldırmaz. Ama ben biraz pimpirikliyim bu konuda. Ne zaman isterseniz gelip test sürüşü yapabilirsiniz. Yerim Levazım Mahallesi Korukent Sitesinde. İsterseniz size Jazzcıkardeşlerden özel mesaj ise telefon vereyim.
Saygılar
Ahmet Aksoy

t w i n - g o ® dedi ki...

Barış selam,

Bu lastik talebini yeni okudum. KAL 90 mezunu arkadaşımız Ali Sağlam, KAvacık Sağlam Otomotiv in sahibidir. LAstiklerimi ona emanet ediyorum bir süredir yaz-kış değişimlerinde:

http://www.saglamotomotiv.com/index.php?option=com_ezstore&Itemid=32&func=viewcategory&catid=1

Erkal

9köy dedi ki...

barış bey selamlar. jazzcı kardeşler forumuna 9köy ismi ile kayıt oldum. fakat aktivasyon mailim gelmedi. sitede mesaj panosu yetkilisine ulaşın diyor. fakat herhangi bir adres yok. yardımcı olma imkanınız varmıdır selamlar.