25 Aralık 2008

Hibrid Jazz 2010'da gelebilir

Autocar dergisinin iddiasına göre Honda, hibrid bir Jazz'ı 2010'da satışa sunmaya hazırlanıyor. Habere göre aracın motoru 1339 cc benzinli + elektrikli hibrid, CO2 emisyonu da 80-90 gram arasında olacak. 
Bu Jazz ülkemizde satılacak olursa aynı Civic Hybrid gibi yüksek vergi dilimine sokulur ve gerçekten de çok pahalıya gelir veya bu yüzden hiç gelmez. İşin o kısmı acı bir Türkiye gerçeği. Şu ana kadar duyduklarımız arasında 1.0 benzinli + elektrikli motor gibi bilgiler de vardı. Elektrikli motoru gücüne, gördüğü işe ve amacına bakmadan ne idüğü belirsiz bir "500 cc benzinli motor"a eşdeğer gören cingöz vergi sistemimizde bile böyle bir araba ucuza satılabilirdi.
İkinci kasa söylentilerinin gerçeğe dönüşmesi bu günlükten de takip etmiş olabileceğiniz gibi yaklaşık 3 sene almıştı. Söylentileri en az o kadar süredir devam eden Hibrid Jazz konusunda da 2009 içinde detaylı bilgilere ulaşmamız mümkün olabilir.

1 yorum:

turuncu dedi ki...

co2 emisyonu düşük araçların (amerika'da olduğu gibi) daha uygun bir şekilde vergilendirilmesi konusunda ilgililerin bilgilendirilmesi gerekiyor sanırım.