25 Ekim 2007

Jazz'a kardeş geliyor

Jazz, gelecekte Honda'nın Avrupa'daki en küçük modeli olmaktan çıkabilir. Firma, özellikle Avrupa pazarı için geliştirilecek Toyota Aygo (yani Peugeot 107 / Citroen C1) ve Fiat 500 boyutlarında bir model düşünüldüğünü açıkladı. Ancak bu yeni model kesinlikle Zest ve Life gibi bildik Honda modellerinden olmayacak. Sadece Japonya'da satılan bu ikili Avrupa şehirleri için bile fazla küçük, güçsüz ve köşeli.

Yorum: "Gol olur" diyesim geldi :)
Honda yukarıda adı geçen ufakların boyutlarında bir modeli Jazz'ın 2 milyon satmasını sağlayan yaklaşımla üretirse ne olacağı zaten belli. Eğer ortaya yerleştirilmiş benzin deposu, Magic Seats ve kompakt arka amortisörler bu yeni süperminide de kullanılırsa 150 litrenin üzerine bagajın görülmediği bir sınıf 250-300 litrelerle tanışır, böylece hem çok küçük boyutlu ve çok az yakan, hem de 207, Clio, Corsa ya da Fiesta gibi daha büyük modellerden bile kullanışlı bir seçenek doğar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Öff ben bu eğilimi anlamıyorum. Escort büyüdü, fazla büyük diye Fiesta'yı çıkardılar. Aynı şekilde, Corolla-Starlet, Corsa-Agila, A4-A3, Civic-Jazz(Logo), şimdide Jazz-X. 10 yıl sonra X de büyüyecek daha küçük ve daha ucuz Y'yi çıkaracaklar filan.

Barış Purut dedi ki...

Bu eğilim aslında sadece otomotivde değil, belki son 20-30 yıldır her türlü üründe karşımıza çıkıyor. Bence bir zararı yok. Giderek daha fazla ara sınıf doğuyor ve aynı bütçeyle çok daha fazla alternatif sahibi oluyoruz. şu anda 25-35 bin YTL bütçeyle otomobil alacak biri için gerçekten çok fazla seçenek var.