18 Ekim 2007

Ve yeni Jazz'ın satışına Japonya'da başlandı














Bugün, Japonya'da ikinci nesil Jazz'ın satışının başladığı gün.
Hemen yeni fotoğraflarla birlikte en taze bilgilere geçiyorum:
















- Giriş seviyesi 1.3'ün fiyatı, eski dengiyle aynı tutulmuş (Bizim paramızla 14.000 YTL). Ancak en üst seçenekle şimdiki en üst seçenek arasında 2500 YTL fiyat farkı bulunuyor.
Bu farkta da kimi yeni donanımların yanı sıra cam tavan seçeneğinin de etkisi var.

- Bu arada eski kasanın satışı Avrupa ve İngiltere'de rekor seviyeye ulaştı. Yeni kasa haberlerine rağmen %32'lik bir artış olmuş. Bu sebebe bağlı olsa gerek, Honda yeni kasanın Avrupa'da satışı için aceleci davranmayacağını da açıkladı.

- "Magic seats" sistemi daha da geliştirilmiş (Geliştirmekten kastedilen nedir belli değil).

- A sütunundaki kelebek camları üç kat daha büyütülmüş. A sütunu da 2 cm inceltilmiş.

- Cam tavan seçeneğinde elektrikli tavan perdesi de bulunuyormuş. Yani bir aksilik olmaz da bu seçenek Türkiye'ye gelirse güneşin altında ne yaparız diye endişelenenlerin içi rahat olsun.

- Navigasyon sistemli modelde 7" LCD monitör, arka görüş kamerası ve 40 GB hard diskle birlikte anahtarsız başlama düğmesi de standart olarak sunuluyor.

- Jazz'ın diğer boyutları büyürken yüksekliğinin 1525 mm olarak korunması, Japonya'da "tower parking" olarak bilinen ve araç sürücüleri için hayati önem taşıyan bir hizmetten faydalanabilmek için gereken makimum yüksekliği aşmamak adınaymış (Bu, benzerleri asansörlü otopark ya da otomatik otopark adıyla bilinen bir sistem).

- Mugen de vakit kaybetmeden bugün yeni kasanın revize edilmiş versiyonunu satışa çıkarmış. Makyaj dışında bir modifikasyon yapıp yapmadıkları şimdilik belli değil:

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Honda beni utandırdı donanımlar gene sınıfının üstünde: Arka görüş kamerası ,40 GB hard disk anahtar- sız başlama düğmesi vb.
Geriye kalıyor Türkiye'ye ne kadar değer verildiği...
Emeğinize sağlık.
Yusuf ÇEVİK

Adsız dedi ki...

Honda yine uzun süre piyasada eskimeyecek bir jazz çıkarttı. Beklemekten başka çare yok bakalım ülkemizde hangi donanım seçenekleri sunulacak.i-DSİ motordan neden vazgeçildi acaba? Teşekkürler Barış Bey.

Orkun Oktay

Adsız dedi ki...

Barış Bey, aşağıdaki adreste Jazz'ın 63 resmi var;ilginizi çeker diye düşündüm.
www.world.honda.com
Yusuf ÇEVİK