09 Ağustos 2006

Kısa kısa

Jazz: Güvenilir ve eğlenceli. Son JD Power anketinden genel ortalamada ikinci, kendi sınıfındaysa yine şampiyon çıkan Jazz'ın bu sıfatlarla özetlendiğini hatırlatan yazıda favori Hondamızla ilgili daha önce duymamış olduğumuz bir detay daha öğreniyoruz. Jazz'ın ön ve yan hava yastıkları, sınıfındaki bütün rakiplerinden daha hızlı açılıyormuş.

Jakarta Post,
Endonezya: Günümüz pazarında anahtar, düşük tüketim. Honda'nın (Endonezya'da) Temmuz satışlarının yarısından fazlasını Jazz oluşturdu.
PT Honda Prospect Motor
satıştan sorumlu genel müdürü Jonfis Fandy

Yeni bir Fit/Jazz sitesi geliyor: site hazır olunca haberdar edilmek istiyorsak (ingilizce içerikli versiyon için) info@sg.hondafit.com adresine bir e-posta göndermemiz gerekiyormuş.


4 yorum:

Barış Purut dedi ki...

Merhaba Cem,

Hemen Wikipedia'nın "Immobiliser" meddesine baktım, orada şöyle bir cümle geçiyor:

(...) "Later models use rolling codes or advanced cryptography to defeat copying of the code from the key or ECU."

Yani "rolling code," immobiliser kodunun hırsızlık amaçlı kopyalama girişimini etkisiz hale getirmek için her işleyişinde farklı bir kod üretildiği anlamına geliyor olmalı. "Rolling code" terimi muhtemelen döndürerek ayarladığımız çanta ve asma kilit şifrelerinden ödünç alınmış, tabi buradaki sistem elektronik.

"Deadlock" kelimesininden de aracın kurcalandığında sistemi çalışmaz hale getirdiğini çıkarıyorum, emin değilim. Tersini demek istemiş de olabilirler, belki basitçe bu sistemin merkezi kilitle devreye girdiğini ifade ediyordur.

Yazıda sözü geçen 3 yıldızlı yaya güvenliği meselesini de zamanında günlükte konu ettiğim için dikkate almamıştım.

Umarım yardımım dokunmuştur...

Barış Purut dedi ki...

Doğal olarak "medde" nedir diye merak etmiş olabilirsin Cem, bildiğin "madde"dir doğrusu :)

Barış Purut dedi ki...

bir de "kelimesininden" diye bir şahesere imza atmışım :)))

Barış Purut dedi ki...

Aslında o sırada sanki kafam parmaklarımdan daha hızlı çalışıyordu :)

Lafı bile olmaz Cem, esas ben teşekkür ederim. Birileri soru sorsun, hayatta karşıma yeni bir problem çıksın da araştırıp - kafa patlatıp cevabını-çözümünü bulayım diye yaşayan bir adamım, varoluş amacım bu neredeyse, acayip zevk alıyorum.. Her türlü sorunu beklerim, hem bir dahaki sefere daha düzgün yazacağımdan da emin olabilirsin :)