11 Ağustos 2005

Tasarım cinayeti

Hayatımda gördüğüm en kötü modifikasyon örneklerinden ikisi malesef Jazz'a uygulanmış durumda. Kırmızı renkli olanı yanlış Alfa esintileri taşıyan çok kötü bir Lancia Ypsilon taklidine benziyor, diğerineyse söyleyecek söz bulamıyorum.



Bildiğim kadarıyla resimler, Jazz'lar üzerinde neler yapılabileceğini göstermek isteyen bir modifikasyon firmasının fuar fotoğrafları.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hakikaten çok kötü modifikasyonlar. Araçlar hatları ile dış görünüşleri ile bir kimlik oluştururlar. Bence modifikasyon bu kimliği bozar nitelikte olmamalı. Doğan görünümlü şahinler bence bu modifikasyonlardan daha başarılı...:) Ayrica kişisel bir yorum belki ama arabayı orijinal haliyle kullanmak taraftarıyımdır...

Barış Purut dedi ki...

Katılıyorum, ben de arabanın özgün tasarımını asla bozmama taraftarıyım. O haliyle beğenip alıyorum zaten. Eskiden tek tük olurdu modifikasyon, Need For Speed Underground'dan sonra herkes yaptırmaya başladı ve işin yanlış tarafı herkes aynı şekilde yaptırmaya başladı. Güzel bir şeymiş ya da işe yarıyormuş gibi taktıkları park bankı kılıklı devasa spoiler'lar, içine kedi yavrusu kaçacak genişlikte egzoslar, araç altına takılan neonları filan çok kötü buluyorum.