25 Nisan 2006

Corvette'ten bile daha hızlı - ama hangi dalda?

Car and Driver dergisindeki bir "yeni ekonomik arabalar" yorumunda Amerika'nın yeni sevgilisi olma yolunda hızla ilerleyen Fit, galip geldiği karşılaştırmanın sonucunda "ekonomik otomobillerin başkanı" olarak adlandırılmış. Fit'imizin geride bıraktığı otomobiller şunlar: Dodge Caliber SE, Hyundai Accent GLS, Kia Rio5 SX, Nissan Versa 1.8SL, Suzuki Reno ve Toyota Yaris S.

İlginç bir detay da var: ne yazık ki bizde bulunmayan 1.5 sport 109 hp, "en hızlı şerit değiştirme" testinde dergi editörlerinin hayran kaldığı yol tutuşu sayesinde bu testte gelmiş geçmiş en iyi dereceyi elde ederek Corvette Z06'nın bile değerini 10 km/s ile geride bırakmış. (Bu "değerin" ne olduğunu ya da test metodunun ne olduğunuysa o sayfada öğrenemiyoruz)

Testte arabanın en beğenilen özellikleri yol tutuşu ve direksiyon tepkileri, kaliteli iç mekanı ve her "dalda" çevikliği olmuş. Bizim 1.339 cm3'lük Jazz bile düşük devirde yüksek torkla gayet çevik bir araba olduğuna göre doğal bir sonuç. Beğenilmeyen özellikleriyse arka görüş yetersizliği (ki katılmıyorum) ve ayak dinlendirme yerinin eksikliği (Düz vitesli arabamda ayağımı solda bir çıkıntıda dinlendiriyorum, bir adı olup olmamasını umursamamıştım).

Yorumun final cümlesiyse şu: "Ekonomobillerin go-kartı"

Değerlendirmeye katılan bütün otomobillerin testlerine linklerin bulunduğu ana sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir jazz hayranı (ve sahibi) olarak ben de şu görüş mesafesinin darlığına katılıyorum. Ön açık, ama ön sol-ön sağdaki çerçeve nadiren de olsa problem olabiliyor. Madem eksileri yazıyorum, yer döşemelerinin kumaşları çok kötü, bildiğimiz en ucuz halıfleksle kaplamışlar, en son eksiklik ise CVT jazzlarda (ki benimki öyle) sol ayak için bir yer uzun yollarda gerçekten gerekiyor. Bunlar benim bulabildiğim eksikler ve dikkat ederseniz küük detaylar :) , diğer herşey ama herşey kesinlikle ÇOK İYİ jazzda.

Adsız dedi ki...

Gorusun kisitli olmasina ben de katiliyorum. ABD websitesine soyle bir baktim. 200 wattlik MP3 calan muzik seti cok hos gorunuyor. Bizde satilan Jazz'lardaki muzik sistemi bence kalitesiz. Yalniz bizdeki CVT'nin Amerika'ya gitmedigini soylemisti Baris. Cok buyuk eksiklik.

Barış Purut dedi ki...

Daha önce bol bol Rover 200, Astra ve Vectra, arada bir de kiralık Palio kullandım. Zaman zaman Corolla kullandığım oluyor. Bu araçlarla karşılaştırdığımda Jazz'ın ön görüşü sinemaskop ekran gibi kalıyor, arka görüşü yeni her arabada olduğu gibi kısıtlı olsa da yine bunlardan (Rover dışında) çok daha iyi. "Memnunum" derken karşılaştırdıklarımın bunlar olduğunu özellikle belirteyim...