30 Nisan 2006

Yeni Civic, sessiz sedasız...

Honda Türkiye, yeni Civic Hatchback'in bilgilerini internet sitesine sessiz sedasız ekledi. Şimdilik tek motor seçeneği olan 1.8'in düzü 43.500, otomatiğiyse 45.250 YTL fiyat etiketiyle model listesinde yerini almış. Dünyada ilk kez Jazz'da kullanılan devrimci iç mekan çözümünü zamanla diğer Honda modellerinde de göreceğimizi daha önce yazmıştım. Honda'nın rakiplerine "Neden biz daha önce düşünmedik ki?" dedirtecek kadar basit ve etkili olan bu buluşun başarıyla uygulandığı Civic, 2005 sonuna doğru duyurulduğunda dünyada da çok büyük ilgi çekmişti.

Not:
Bugün (1 Mayıs Pazartesi) Yeni Civic'i Kalamış'taki Mutluhan'da dışarıdan görme fırsatım oldu. Bire bir haliyle fotoğraflarındakinden de tuhaf duruyor. Son yıllarda seyrettiğim bilim kurgu filmlerinde geleceğin otomobili olarak kullanılan tasarımlardan kesinlikle daha fütüristik görünüyor (Elbette "Gelecekte ne olacağını biliyor musun da "fütüristik" olduğunu iddia ediyorsun?" diyebilirsiniz).

Kesinlikle şimdiki Civic HB ve sedan gibi trafiğin içinde kaybolup gidecek, silik bir araç değil. Çok dikkat çekici. Jazz gibi seveni de sevmeyeni de bol olacağa benzer. Nasılsa "öbür türlü" arabalardan bol bol var, Honda'nın cesaretini takdir ettim.

Hiç yorum yok: