24 Nisan 2006

Sihirli koltuklar!

TOV'dan Jazz'ın koltuk sisteminin tanıtım videosu. Bizdeki Jazz'larda nedense bulunmayan "Refresh" modunu kullanım halinde izlemek de Türk Jazz sahiplerini derinden sarsabilir: filmin sonuna doğru adamın ayaklarını uzatıp oturuşuna dikkat.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Refresh Modu, gönlümden ince bir sızıdır Barış.:) Jazz alma sürecinde araştırma yaparken, refresh modu olduğunu öğrenmiştim. Aracımı alırken, var olduğunu düşünüyordum ki acı gerçeği sonra öğrendim. Özellikle yolcu koltuğunun o şekilde yatması, bazı durumlarda çok faydalı olabilir...

Adsız dedi ki...

Evet bu özelliği bende ilk gördüğümde hemen denedim ama ön koltuğun arka koltuğun üzerine gelmesi beni şaşırttı.Beceremediğimi sanmıştım ama görüyorum ki bizde yokmuş...Acaba bu özellik, bizim jazzların daha kısa olmasından mı konulmamış?

Adsız dedi ki...

cok hos bir ozellik, olsaydi iyi olurdu.
ama uzulmeyin, koltugu en arkaya cekin, bir ayaginizi ondeki rafa (artik raf mi denir baska birseymi) obur ayaginizi da sag tarafa biyere atinca guzel bi refresh boyutuna gelebiliyorsunuz :)

Barış Purut dedi ki...

oğuzhan: refresh'i ilk test etmeye kalkıştığım gün deli danalar kah bir ön koltuğu var gücümle öne itiyor, kah yatırdığım sırtlığı kanırtarak sığdırmaya çalışıyordum. araba o gün neredeyse elimde kalacaktı :)

serkan şimşek: amerika'daki jazz'lar sadece bizimkilerden değil japonya dahil dünyanın geri kalanındaki bütün fit ve jazz'lardan daha uzun. ancak bizimki dışında bütün jazz'larda (japonyasından avustralyasına) bu refresh özelliği var. yani aslında bu ön koltuk sisteminin rayının daha öne kayabilmesi kadar basit bir şekilde oluyor. bu arada amerika'dak fit'ler bizim jazz'lardan uzun olsa da bu uzunluk iç mekanla ilgili değilmiş, ön ve arka tamponun 8'er santim şişirilmesi sonucunda oluşmuş.

anonim: dediğinizi karım uzun yollarda aynen yapıyor. airbag patlasa, kaza olsa tehlikeli olur yapma etme desem de "sen de kaza yapmayıverirsin" diyor, ayakları aynı tarif ettiğiniz şekilde uzatıyor, oh böyle çok rahat diyor, bir de uyuya kalıyor :) artık bebek var ve birimiz mutlaka onunla arka koltukta oturmak zorundayız, dolayısıyla türkiş rifreş modu bizde bir süre için iptal :)

Barış Purut dedi ki...

oğuzhan: öyle mi kastetmiştin bilmiyorum ama "bazı durumlarda çok faydalı olabilir" sözün kafamda şimdi bir ışık yaktı :)

Adsız dedi ki...

Ben ne dediğimi biliyormuyum Barış? Ah şu bahar havaları yok mu?