08 Nisan 2006

Yeni tanışanların yorumları

Kocaman yürekli küçük araba:
Bu yıl küçük otolarda büyük bir rekabet var, özellikle Yaris ve Accent gibi arabalar arasında. Fit (Jazz), gerçekten çok etkileyici bir otomobil. Daha yılın başında sayılırız ancak yine de Fit'in bu sene piyasaya çıkan en iyi yeni araba olduğunu öngörüyorum. İşte bu kadar iyi.
Jim Kerr, The StarPhoenix (Kanada)

Çağdaş ihtiyaçlar için çağdaş otomobil:
Jazz, çağdaş ihtiyaçlar için çağdaş bir otomobil. Ufak araçlara daha önce eşi benzeri görülmemiş bir esneklik getiriyor.
John Oxley, Wheels24 (Güney Afrika)

Ağzım açık kaldı:
Tam da giriş sınıfı otomobillerinin daha iyi olamayacağını düşündüğümüz anda Honda bize daha da iyisini sundu. Honda'nın yeni ufaklığıyla tanıştığım anda resmen kendimden geçtim. Zaten Honda'nın yaptıklarından genellikle etkilenirdim ama Fit'in karşısında ağzım açık kaldı.
Alexandra Straub, MacLeans (Kanada)

Önemli olan boyu:
Jazz'ın sihirli koltukları basit bir cep çakısı hareketiyle, başlıkları bile sökmeye gerek kalmadan alçak zeminde kayboluyorlar. Sonuçta 1200 litre yükleme alanınız oluyor. Tam bir metre daha uzun olan Ford Explorer'ın maksimum kargo alanıysa 1274 litre. Bu kadar azla bu kadar çoğu bu kadar sevilesi bir şekilde başaran bir araba daha bulamazsınız.
DAN NEIL, Los Angeles Times (ABD)

Yaris'in iki katı:
Bu işlevsel ufaklık 2550 litre yolcu ve 1186 litre de yükleme alanı sunuyor. Honda'nın dediğine göre Yaris'ten daha geniş yolcu kabini ve Yaris'in iki katı yükleme hacmi. Koltuklar normal haldeyken bile arkada hala son derece geniş bir bagaj var. (Daha önce jazzcikardesler.com'da bir arkadaşımız "Toyota'nın Yaris'i, Jazz'ın Yarısı" demişti!-BP)
Jil McIntosh, Toronto Star (Kanada)

Bonus:
The Ever So Nice Jazz:
Jazz için yeni bir reklam filmi ve filmin kamera arkası.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Film cok sirin. 2002 yilinda Avustralya'da iki ay kadar bulunmustum ama hic Jazz gormemistim. O zaman Jazz daha cikmamisti belki, ya da henuz dikkatimi cekmemisti. Ayrica demek ikinci vatanim olan Kanada da Jazz'a kavustu nihayet. Haberler ve sevimli film icin tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Bu arada soylemeyi unuttum. Filmdeki fiyata dikkat. Muhtemelen bizim baz modelden daha yuklu olan Jazz Avustralya'da bizim paramizla yaklasik 16500 YTL'ye satiliyor.

Barış Purut dedi ki...

Rica ederim, size de yorumlarınız için teşekkürler.. Jazz'ın Japonya'da çıkışı 2001 sonunda, dünyanın geri kalanında da 2002 yılı içinde (farklı zamanlarda) olmuş.

Kanada ve ABD'de de fiyatlar son derece uygun. Aslında orada yine bu sene satılmasına başlanacak olan Yaris ya da Versa gibi arabalara göre Jazz biraz daha yüksek fiyatlı ancak donanımı da rakiplerinden (ve bizdeki Jazz'lardan) daha iyi olacak.

ABD ve Kanada'nın bir şanssızlığı var, o da onlarda Jazz'ın CVT değil standart, beş kademeli bir otomatik şanzımanla gelmesi. Sebebini ben de bilmiyorum. Yabancı forumlarda bu haber büyük tepki topladı.

Bu arada dünyada 1.3 motorlu Jazz'ları 15 inçlik jantlarla kullanan yine bir biz varız, bütün diğer ülkelerde olduğu gibi ABD ve Kanada'da standart olarak 14" jant var, ekstra ücret karşılığında bizim kullandıklarımıza sahip olabiliyorlar. Gerçi onun yerine daha ipod uyumluluğu gibi basit ama işlevsel şeylerin standart olmasını tercih ederdim. Herhalde Honda'nın Türkiye'yle ilgili tespit ettiği bir pazar gerçeği olsa gerek...