21 Mayıs 2006

Jazz'ı hiç böyle görmediniz

10 dakika 57 saniye, ingilizce altyazılı.

Not: Seyretmek için üyelik gerektiği uyarısı çıkacak olursa youtube.com'a hemen bedava üye olabilirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Barış Bey merhaba...

Bu gün Ben de honda jazz ls modelinden satın aldım. Jazz ı seçmemde sizin katkılarınız çok büyük umarım iyi bi iş yapmışımdır.
5 milyar peşin 5 milyar da 20 temmuzda..15500 de kredi kullandım..Toplam 25500 e mal oldu.Sizce fiyatı iyi mi?
Bir sorum daha olacak...
5 gün sonra arabayı teslim alacam. ve 2 gün sonra da 1100 km lik uzun yola çıkacam Acaba araba daha yeni olduğu için uzun yola çıkmamda bi sorun olabilir mi yada yola çıkmadan önce ne hazırlık yapmalıyım ?
Teşekkürler saygılar

Barış Purut dedi ki...

Merhaba Veli Bey,

Öncelikle güle güle kullanın. Doğru bir karar vermenizde size en ufak bir katkım bile olduysa ne mutlu bana. LS demişsiniz, sanıyorum Sport'u kastediyorsunuz, LS-ES isimlendirmesi 2004 sonunda bitmiş ve onun yerine Sport, Comfort ve Elite gelmişti.

25.500 normal bir tutar, liste fiyatı zaten 26.340 YTL. Eğer pazarlık edip yanında park sensörü ya da koruma çıtaları gibi hediyeler de alabilmişseniz mükemmel diyebilirim. Şu aralar bazı arkadaşlardan duyuyorum, hem liste fiyatlarının 1000-1500 YTL aşağısına hem de şehir paketi gibi hediyelerle alıyorlar.

Arabanızla uzun yola çıkmanızda bir sakınca yok ama bazı ufak detaylara da dikkat etmek gerekiyor. ilk bir kaç bin km boyunca arabayı uzun süre boyunca aynı devirde kullanmamanızı ve yüksek hızlara çıkıp zorlamamanızı tavsiye ederim. Motor açmak denen kavramın motoru zorlayarak kullanmak olduğu yönünde tamamen yanlış bir genel kanı var da onun için özellikle yazıyorum.
Normal kullanmanızı tavsiye ederim, özellikle zorlamayın.

Bir de ilk kilometrelerdeki tüketimin kısa bir süre sonra daha düştüğünü göreceksiniz, düz jazzlarda 4-6 litre, otomatiklerde de 5-8 litre / 100 km şeklinde bir sabite oturuyor sonunda. Tüketim göstergesinin nasıl çalıştığını da özetleyeyim, kilometre sayacını sıfırladığınız andan itibaren yaptığınız toplam yol boyunca tükettiğiniz ortalama benzini gösterir, sıfırlamadan sonra 2-3 değil de mesela 20-30 kilometreden itibaren daha gerçekçi bir ölçüm verir.

Sizi de jazzcikardesler.com'a bekleriz, orada 250 kadar Jazzcı olduk ve bu sayı da hızla artıyor, hem her tür sorunuza doyurucu cevaplar alabileceğiniz, hem de iyi vakit geçireceğiniz çok kaliteli bir forum.

Keyifli Sürüşler!

Adsız dedi ki...

Önerileriniz için teşekkür ederim..
Jazzccı kardeşlere üye oldum.ancak Uzun zamandır pek kimse uğramıyor galiba ama faydalı bilgiler var teşekkürler

Barış Purut dedi ki...

Aslında her gün bayağı yoğun bir yaışma oluyor. Anasayfanın tepesindeki butonlardan Jazz Genel'e basın, "Başlıklar" yazan listenin altında yine daha ufak "Başlıklar" yazan bölümden aşağı doğru bakarsanız son yazışmaları görebilirsiniz. Ayrıca "yeni başlık" butonuna tıklayarak kendi tartışmanızı da başlatabilirsiniz.
Arabanızı da, sitemizi de güle güle kullanın :)