21 Temmuz 2005

Beklenen uzun yol testi

Önümüzdeki Cumartesi sabahı eşimle iki haftalık bir tatile çıkıyoruz. Önce Gelibolu, ardından da (Belki yol üstünde daha önce hiç görmediğimiz İzmir Şifne'ye uğrayarak) Bodrum Yahşiyalı'ya gideceğiz. Oradayken Pink Martini konserini de kaçırmayız. İlk hafta böyle geçer, sonra daha güneye gider, üç beş yeni yer keşfeder ve dönüşe geçeriz. Benzer bir tatilde daha önce 3000 km yol yapmıştık. İnternet kafelerde siteyi güncellemeyi ve yol notlarımı girmeyi planlıyorum. Tüketim, (eğer olursa) teknik sorunlar ve (işim düşerse) yerel Honda servisleri hakkında yazacağım. Planım, yolun başından sonuna göstergeyi hiç sıfırlamadan 3000 km'deki ortalama tüketimi öğrenmek.

Not 1: Bazen yol demeye bin şahit isteyen patikalara dalıp arkeolojik keşif turları da yapıyoruz, bilmeden daldığımız bu "destabilize" yollar çok uzun çıkabiliyor. Üzerlerinde haliyle benzin istasyonları da bulunmuyor. Bu sefer belki yedek yakıt taşımak için satılan özel bidonlardan alabilirim. Herhalde 5 litrelik ufak bir bidon yeter de artar, o kadar benzin Jazz'la 100 kilometreye denk geliyor ne de olsa...

Not 2: Lastiğin patladıktan sonra inmemesini sağlayan bir sprey türü hatırlıyorum, hızlı bir araştırma yapıp
belki yola çıkmadan önce alacağım.

Not 3: Bir de karımın uyurken rahat etmesi için boyuna geçirilen şişme yastıklardan almıştım, gerçekten çok işe yarıyor, uzun yol uykucularına tavsiye ederim.

Not 4: Ümraniye Praktiker'de televizyon - buzdolabı türü cihazları araba çakmağıyla çalıştırmayı sağlayan adaptörler görmüştüm, tatilde işim düşmez ama gerekecek olursa böyle bir cihaz satıldığı da bilinsin diye yazıyorum. Nerede gerekir demeyin, bir gece 3:06'da
elektriklerin neredeyse bütün Marmara bölgesinde kesildiğini ve o hafta bazılarımızın arabalarında yatıp kalktığını hatırlatmam yeterli olacaktır. Özetle, bazen arabanın motorunu jeneratör olarak kullanmak gerekebiliyor.

Not 5: Şarjlı fenerleri bu tür uzun tatillerde herkese tavsiye ederim. Gerçekten büyük kolaylık.

Hiç yorum yok: