05 Mayıs 2006

Bir test sürüşü

Boston.com'dan Royal Ford:

Artık Avrupa ve Asya yolculuklarından dan dönen Amerikalılar "Neden bizde de böyle küçük arabalar yok?" diye sormak zorunda kalmayacaklar. Eğer sözkonusu araba bir Honda Fit ise sakın buradaki 'küçük' sıfatını 'uyduruk' ya da 'yetersiz hacimli' olarak algılamayın (...) Sürüşü çok keyifli ve küçük bir arabada görebileceğiniz en faydalı ve esnek iç mekana sahip. Otomatik vitesli modelini Boston'dan Stamford'a (Connecticut) kadar hızlı banliyö trafiğinde kullandım. Otobanda trafiğin en hızlı aktığı bölgelerde dahi sıkıntı yaşamadım. Dönüş yolunda otoban yerine yokuşlu ve virajlı dağ yollarını seçtim. Kendimi eli yüzü düzgün bir spor arabada gibi hissettim, motor devrini kırmızıya dayayarak kullandım. Gerçekten zorladığımda motor biraz şikayetçi davrandı ama bir dağ sırtını iki haneli rakamları ancak geçen beygir gücü ve tork değerleriyle tırmanmak da motoru illa ki zorlar.
Fit, bütün bu otoban ve dağ yolları macerama rağmen sonunda ortalama bir galonla
34.2 mil (6,8 lt / 100 km) tüketti.


Not 1: Amerika'daki Fit bizdeki gibi CVT değil, eski usül otomatik. Yazar ynı koşullarda 1.5 motoru CVT'yle kullanıyor olsaydı kesinlikle daha da az yakardı.

Not 2: 15-20 lt / 100 km yakıp umursamayan Amerikalılar da bizim gibi tüketim testi yapmaya başladılar ya, insan hayatta hiç bir şeye şaşırmamalı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

amerikaya CVT gitseydi yorumları ne olurdu merak ediyorum.